flipped-classroom.png


Event: Volkomen geflipt - Workshop Flipping the Classroom


Workshop over Flipping the Classroom waarin docenten vertellen over hun ervaringen en deelnemers actief aan de slag gaan.

Wat is het?
De workshop Flip de klas is bedoeld voor iedereen die graag meer zou willen weten over het begrip Flipping the Classroom. Deze term houdt in dat de activiteiten binnen en buiten de les worden omgedraaid: leerlingen bekijken thuis de uitleg via een filmpje, zodat er in de les meer tijd vrij komt voor de actieve verwerking van de lesstof.
Tijdens de workshop wordt het begrip Flip de Klas uitgelegd en zullen de deelnemers zelf ervaren hoe het is om volgens dit principe te werken. Er wordt aandacht besteed aan de didactische principes die hier bij komen kijken en er is ruimte om de voor-en nadelen onder de loep te nemen.

Na een algemene inleiding gaat de groep uiteen in 1 tot 3 groepen, afhankelijk van de locatie, het aantal deelnemers en de aanwezigheid van de organisatoren.
In deze groepen gaan de deelnemers zelf actief bezig met het maken van een instructiefilmpje.

Door wie?
De workshop wordt georganiseerd door leden van The Crowd: Jelmer Evers (expert Flipper), Frans Droog (ervaren Flipper) en Marieke Simonis (ervaren Flipper op de Mac). De workshop wordt in wisselende samenstelling door deze drie verzorgd.
Jelmer Evers en Frans Droog delen de ervaringen uit hun eigen lespraktijk met het flippen van de klas.

Voor wie?
Of je nou beginner, gevorderd of expert bent, vaak of bijna nooit achter een computer zit, iedereen mag aansluiten. De workshop wordt georganiseerd voor en door The Crowd, dus om de workshop te kunnen volgen moet je je gratis registreren als volger via www.thecrowd.nl.
Er zijn 25 plaatsen beschikbaar. De workshop vindt plaats bij minimaal 10 aanmeldingen.

Materiaal en voorbereiding?
Het is belangrijk dat je een laptop ter beschikking hebt voor het volgen van de workshop. Daarbij zal je ook zelf aan de slag gaan met het maken van een instructiefilmpje voor jouw leerlingen. Het is daarom raadzaam om eigen lesmateriaal voor de komende periode mee te nemen (denk aan materiaal ten behoeve van een klassikale instructie (PowerPoint, Prezi) of een document aan de hand waarvan je jouw leerlingen feedback zou willen geven (Word of Excel-document).

Vragen?
Dit kan via twitter aan @FransDroog @MariekeSimonis @JelmerEvers